ANSA Parfüm Prémium, a kizárólagosan magyar fejlesztésű NICHE parfümök webáruháza.

Parfümblog

Hogyan hatnak ránk az illatok

ANSA Parfüm
ANSA Parfüm
Hogyan hatnak ránk az illatok

Hogyan hatnak ránk az illatok? Ebben a bejegyzésünkben próbálunk erre választ adni.

Akárhol is tartózkodunk a minket körülvevő illatok hatással vannak ránk. Előhozhatnak kellemes vagy kellemetlen emlékeket, érzéseket, de ugyanakkor bizonyos illatok megnyugtathatnak, vagy éppen felfrissíthetnek.

 

Ha jól belegondolunk az illatok körbevesznek minket mindenhol a hétköznapokban. Az otthon illata, az autó illata, a parfümök illata mind-mind egyfajta érzelmi hangulatot vált ki belőlünk.

 

Gondoljunk csak bele, egy esős, hideg napon nem a citrusos illatjegyű parfümünk után nyúlunk, hanem sokkal inkább egy melegebb tónusú, közérzet javító illatfelhőbe burkolózunk.

A tavasz közeledtével viszont már át is adjuk magunkat a fás, bőrös parfümöket lecserélve a kellemes virágos inspirációknak.

 

A fülledt nyári melegben ugyanakkor sokkal jobban esik a már fent említett citrusos frissesség a tömény, émelyítő illatok helyett.

 

Parfümöt választani mindig nehéz. Függ attól is milyen az érzelmi állapotunk amikor éppen vásárolni szeretnénk, ezért csak akkor válasszunk parfümöt (internetes vásárláskor is!), ha jó egészségi állapotban, nyugodtak, kipihentek vagyunk, így „tiszta fejjel” tudjuk meghozni döntésünket, mivel a stressz gátolja a döntéshozó képességünket és később megbánhatjuk shoppingolásunk eredményét.

 

Nézzük hát milyen hatással lehetnek ránk az illatok hölgyek és urak tekintetében 

 

Ha rossz kedvünk van, reggel bal lábbal keltünk fel, vagy egyszerűen nem úgy mennek a dolgok, mint ahogyan elképzeltük, olyan illatot válasszunk, melyek elűzhetik a fáradságot, segítenek feldobni a hangulatot. Jó választás lehet ekkor olyan parfüm, melyben a bergamott, szantálfa, vanília, vagy rozmaring illatjegyek lelhetők fel.

 

Élénkítőnek hathatnak a gyömbér, citrom, rózsa vagy éppen a jázmin frissítő aromái, de aktívak maradhatunk a fahéj serkentő illatával is.

 

Ha éppen egy kis motivációra van szükségünk keressünk olyan parfümöket, melyekben a citrom, fahéj, zsálya, bergamott illata fokozza a bennünk rejlő Szuperőt. Energiaszintünk növeléséhez a tömjén, szantálfa, pacsuli, vagy éppen a jázmin aromáit is segítségül hívhatjuk inspirálódásunkhoz.

 

Amikor csak egy kis nyugalomra vágyunk vagy a stresszt szeretnénk csökkenteni, vegyük magunkat körül relaxáló illatokkal. Keressünk levendulát, kamillát, ylang-ylang-ot, nerolit, vagy tömjént tartalmazó parfümöket, melyekkel kényelmesen ellazulhatunk, relaxálhatunk.

 

Ha kicsit sok a feszültség bennünk és a felgyülemlett haragot szeretnénk lecsillapítani kipróbálhatjuk a jázmin, pacsuli, vagy rózsa lelket simogató illatvarázsát.

 

Ha jó a hangulatunk, nem is vagyunk fáradtak, de a csábítás azért hiányzik az életünkből, kitűnő afrodiziákumként hatnak olyan parfümök , melyekben a vanília, szantálfa, ylang-ylang, rózsa, jázmin bódító hatásától egyszerűen nem lehet szabadulni.

 

Az illatjegyek ismerete nagyban segít abban, hogy megfelelően válasszuk ki a hozzánk éppen aktuálisan passzoló parfüm illatát.

 

Tartsunk egy kis önvizsgálatot, melyik évszakban melyik illat áll hozzánk legközelebb, illetve milyen hangulatunk van, amikor elindulunk egy-egy találkozóra, vagy éppen kilépünk az utcára. 

 

ANSA Parfüm Prémium