ANSA Parfüm Prémium, a kizárólagosan magyar fejlesztésű NICHE parfümök webáruháza.

Parfümblog

Tévhit a parfüm használatáról

ANSA Parfüm
ANSA Parfüm
Tévhit a parfüm használatáról

Tudta, hogy az egy tévhit, hogy a parfümöt fel kell rázni használat előtt?

Mint egyik korábbi bejegyzésünkben említettük, parfümöket először forgalmazni kezdtünk, majd csak később, a megfelelő tudás elérést követően léptünk a fejlesztés útjára.

 

Az elmúlt évek során sok vásárló tette fel nekünk azt a kérdést, hogy igaz-e az, hogy ha használat előtt felrázzuk a parfümöt, akkor erősebb lesz az illata, legalábbis ők különböző internetes fórumokon ezt hallották, de ők sem tapasztaltak a legtöbb esetben ilyen változást.

 

A parfümök tekintetében álláspontunk szerint, persze hangsúlyozzuk, hogy jó minőségű parfüm tekintetében, nem kell felrázni a parfümöt használat előtt, ez egy tévhit.

 

Nagyon egyszerűen lefordítva (ez már a végkifejlet és nem a fejlesztés során felhasznált részletes összetevők listája) a parfüm parfümolajból és alkoholból tevődik össze.

 

A parfüm fejlesztés során a legtöbb esetben a parfümolaj előállításakor, tehát a kész illat fejlesztésénél használt különböző illatolajok adagolásakor, ritkán lép fel probléma, ami szemmel láthatólan egy zavaros, nyálkás végkifejletet okoz.

 

A legtöbb esetben a probléma akkor jelentkezik, mikor az elkészült illatunk, parfümolajunk alkoholozása történik, mivel ekkor felléphet egy olyan jelenség, hogy a kész parfüm az alkohol hatásárra zavaros, nyálkás lesz. Ezt hétköznapi nyelven selejtes terméknek nevezhetjük, fejlesztői szavakkal megfogalmazva a formula nem homogén, kiválás történt az anyagok érintkezésekor.

 

Előfordulhat, hogy  a kiválás normál szobahőmérsékleten azonnal nem jelentkezik, ezért kell a tesztelés során stabilizáló szekrényt használni, mert ezzel magasabb hőfokon ”mesterségesen öregítjük” a parfümöt. Tehát vizsgáljuk azt, hogy a formula stabil-e, illetve a szavatossági időt is a stabilizáló szekrény használatával, a tesztelt időszak alapján kell meghatározni. Ez egy több hónapos folyamat, mely az ANSA NICHE parfümöknél természetesen elvégésre kerültek.

 

Amennyiben a tesztelési fázis során a formulában, tehát jelen esetben a parfümben elváltozás, kiválás nem tapasztalható, akkor már egy stabil termékről beszélhetünk. Ilyen termékeknél lévén, hogy a formula teljesen homogén, nincs kiválás, értelem szerűen nincs miért felrázni a parfümöt.

 

Abban az esetben viszont, amikor egy formula nem stabil, kiválás történik, akkor ha „felrázzuk ” a parfümöt, átmenetileg elérhetünk intenzívebb illatot, de az kérdéses, hogy ilyen jelenséget tapasztalva érdemes-e használni a parfümöt, mert álláspontunk szerint nem.

 

Összességében, ha egy jó minőségű parfümöt vásárolunk és használunk, ha csak különös késztetését nem érzünk rá, akkor semmi nem indokolja, hogy a parfümöt felrázzuk használat előtt, mert annak egyszerűen nincs jelentősége az illat intenzitása tekintetében.

 

ANSA Parfüm Prémium